Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Συζήτηση για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Ξεκίνησε την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η συζήτηση σχετικά με την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ οι τελικές προτάσεις αναμένονται μέσα στον Ιούνιο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι προτάσεις που έχουν υποβάλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Αλέκος Αλαβάνος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σύγκληση της Επιτροπής είχαν ζητήσει οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Πρ. Παυλόπουλος και Ν. Δένδιας σε συνάντηση τους με τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, την περασμένη εβδομάδα.

Οι δύο υπουργοί επέδωσαν στον κ. Σιούφα επιστολή με την οποία του ζήτησαν τη σύγκληση της Επιτροπής σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Στην επιστολή αυτή αναφέρονταν πως ζητήθηκε η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να συμβάλει στη διατύπωση πρότασης για την αλλαγή του νόμου, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Ο κ. Σιούφας μεταβίβασε την επιστολή των υπουργών στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, και του ζήτησε την άμεση σύγκλησή της.