Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Βάζει τώρα πλώρη για «καταλληλότερος»

Την πτώση του τελευταίου «κάστρου» της κυβέρνησης, την κατάληψη από τον Γ. Παπανδρέου της πρώτης θέσης στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αναμένουν οι επιτελείς της Ιπποκράτους από τις δημοσκοπήσεις που «τρέχουν» αυτή την περίοδο.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους και αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επαναλάβει το μοντέλο των παρεμβάσεων στη Βουλή, που εγκαινίασε με την έναρξη των θερινών τμημάτων, ώστε να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να υπογραμμίσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται κοντά στα προβλήματα των πολιτών.

Στόχος του, όπως δήλωσε και στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», είναι να ενεργοποιηθεί η δεξαμενή της αποχής, για την ακρίβεια να μπορέσει να τραβήξει το ενδιαφέρον αυτών των ανθρώπων και να κερδίσει τη στήριξή τους.

Ταξίδι
Σε αντιστάθμισμα της συνόδου του ΟΑΣΕ ο Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει ταξίδι στην Αλβανία, όπου διεξάγονται εκλογές, ενώ στα τέλη της εβδομάδας θα προεδρεύσει συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μαυροβούνιο.

Οι επιτελείς του πιστεύουν πως προβάλλοντας τον διεθνή του ρόλο θα ενισχύσουν και το ηγετικό του προφίλ στο εσωτερικό. Άλλωστε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις μετρήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο, παρά και τη φωτεινή εξαίρεση των εγκαινίων του νέου μουσείου της Ακρόπολης, ο Κ. Καραμανλής έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που φθάνει στην Ιπποκράτους. Κάτι οι πυρκαγιές, κάτι η τρομοκρατία, κάτι ο Γ. Μανώλης, η ουσία είναι πως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποδυναμωμένος. Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και στα φόκους γκρουπς όπου οι χαρακτηρισμοί που αποδίδουν οι πολίτες στον Κ. Καραμανλή έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες.

«Αναποφάσιστος»
«Ο άλλοτε αποφασιστικός ηγέτης χαρακτηρίζεται πλέον αναποφάσιστος» επισήμανε στην «Η» στέλεχος εταιρείας που διενεργεί ποιοτικές έρευνες. Αντίθετα, έχει αρχίσει να ενισχύεται η εικόνα του Γ. Παπανδρέου, αν και όχι όσο εντυπωσιακά θα ανέμεναν οι επιτελείς του.

«Γι' αυτό θα φροντίσει η νίκη» είναι η εκτίμηση στενού του συνεργάτη. «Όσο καλό του έκανε η τεσσάρα που έριξε στον Καραμανλή, δεν θα μπορούσαν να του το κάνουν ούτε εκατό επικοινωνιακές εκστρατείες» λέει χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του.

Η επιλογή του Κ. Καραμανλή ως αντιπάλου είναι αυτή που αποτρέπει την Ιπποκράτους να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της, παρότι έχει δεχθεί ορισμένες μικροενοχλήσεις. «Αν κάποιοι θέλουν αλλαγές στην ηγετική ομάδα, έχουμε εθνικό συμβούλιο στις 3 και 4 Ιουλίου, εκεί μπορούν να σηκώσουν το χέρι και να ζητήσουν το λόγο», είναι η προτροπή τους προς τα στελέχη.