Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Νέα πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας προανήγγειλε την Τετάρτη στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας μετά και την ψήφιση των διατάξεων για την ποινικοποίηση της κουκούλας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισαν τις σχετικές διατάξεις, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα υποστήριξαν ότι η αυστηροποίηση του νόμου δεν θα επιφέρει και λύση του προβλήματος.

Όπως είπε ο Νίκος Δένδιας σύντομα θα κατατεθούν και νομοσχέδια που θα προβλέπουν τη δημιουργία τράπεζας DNA, την ενεργοποίηση των καμερών στους δρόμους και την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών για όσους αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε και την Τρίτη στη Βουλή για την παράνομη μετανάστευση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σύρεται στην ατζέντα του Γιώργου Καρατζαφέρη και επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες που νοιώθουν ανασφάλεια, ότι δήθεν βρήκε τη λύση σε δρακόντειες ποινές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, ανταπάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ως γνώμονα να προστατέψει το μέσο πολίτη και χαρακτήρισε ατελέσφορη την ατζέντα του ΛΑΟΣ, αποκρούοντας έτσι τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι το δυσμενές για τη Νέα Δημοκρατία αποτέλεσμα των ευρωεκλογών την ώθησε στη γραμμή του κ. Καρατζαφέρη στα θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας.