Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Φιλιππίνες: Οκτώ νεκροί και 11 αγνοούμενοι από τροπική καταιγίδα

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 αγνοούνται εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Nangka στις κεντρικές και ανατολικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το Εθνικό Συμβούλιο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστροφών στη χώρα.

Τέσσερα θύματα ήταν αλιείς, των οποίων το πλεούμενο βρέθηκε στην πορεία ενός ανεμοστρόβιλου, στο αποκορύφωμα της κακοκαιρίας στην επαρχία Κεσόν, 120 χλμ. νοτιοανατολικά της Μανίλας. Δύο άνθρωποι πνίγηκαν στην κεντρική επαρχία Σέμπου ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στην πόλη Σαγκαγιάν δε Όρο.

Στους 11 αγνοούμενους περιλαμβάνονται ένα αγόρι 4 ετών που παρασύρθηκε από τα νερά στην διάρκεια πλημμύρας, δύο έφηβοι που παρασύρθηκαν από ρεύματα ενώ κολυμπούσαν, και οκτώ ψαράδες.

Πάνω από 44.000 άνθρωποι επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα Νάνγκα, που εξασθένισε στην διάρκεια της νύχτας. Δεκάδες εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν και 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να παραμείνουν σε λιμάνια σε όλη τη χώρα καθώς το λιμενικό απαγόρευσε τον απόπλου των επιβατικών πλοίων.