Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τα ...διπλά προσφέρουν στους καταθέτες οι τράπεζες

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς και η Millennium Bank έχουν λανσάρει προγράμματα, με τα οποία οι «τυχεροί» καταθέτες μπορούν να διπλασιάσουν το υπόλοιπο της κατάθεσης τους.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάθε βδομάδα διπλασιάζει το υπόλοιπο ενός καταθετικού λογαριασμού «Μεγαλώνω» για παιδιά, με ανώτατο ποσό τις 500.000 ευρώ.

Ο τυχερός καταθέτης προκύπτει από την κλήρωση του πρώτου αριθμού του Λαχείου.

Συγκεκριμένα, κάθε λογαριασμός έχει και έναν αριθμό κάρτας μέλους κάθε φορά που τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας συμπίπτουν με τα 4 τελευταία ψηφία του πρώτου αριθμού του λαχείου, το ΤΤ καταθέτει στον τυχερό λογαριασμό ποσό ίσο με το 100% του υπολοίπου του.

Ο λογαριασμός «Μεγαλώνω» με επιτόκιο 2%, απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας μέχρι 18 ετών. Το ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης είναι τα 50 ευρώ.

Ήδη έχουν ανοιχθεί 57.636 λογαριασμοί «Μεγαλώνω» με στόχο να φτάσουν τις 100.000 στο τέλος του χρόνου, ενώ περισσότερα από 120 παιδιά μέχρι 18 ετών έχουν διπλασιάσει τις αποταμιεύσεις τους

Ας σημειωθεί ότι τα ποσά από τα κέρδη των κληρώσεων δεσμεύονται για 5 χρόνια ή μέχρι την ενηλικίωση του δικαιούχου.

· Ένας τυχερός καταθέτης, που έχει λογαριασμό Ταμιευτηρίου ή τρεχούμενο στην Τράπεζα Πειραιώς, κάθε εργάσιμη μέρα διπλασιάζει το υπόλοιπο της κατάθεσης του. Με ανώτατο ποσό επάθλου τις 100.000 ευρώ.

Ενώ για δεύτερη χρονιά «τρέχει» η κλήρωση του 1εκ. ευρώ στο τέλος του χρόνου.

Και σ΄ αυτό το πρόγραμμα ο λογαριασμός που διπλασιάζει το υπόλοιπο του προκύπτει από τα νούμερα της κλήρωσης του παιχνιδιού του ΟΠΑΠ Super 3.

Στην ετήσια κλήρωση του 1εκ. ευρώ συμμετέχουν όλοι οι ενεργοί καταθετικοί λογαριασμοί. Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος για κάθε 100 ευρώ καθαρού μέσου μηνιαίου υπολοίπου ο δικαιούχος του λογαριασμού αποκτά 1 συμμετοχή στην κλήρωση. Δηλαδή αν το μηνιαίο μέσο υπόλοιπο είναι 1.000 ευρώ έχει 10 συμμετοχές κ.ο.κ.



· Η Millennium bank δημιούργησε το πρόγραμμα «Στεγαστικό Ταμιευτήριο», που επιβραβεύει με ποσό μέχρι 15.000 ευρώ τους καταθέτες που αποταμιεύουν για να αποκτήσουν σπίτι.

Συγκεκριμένα ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ανοίξει τον λογαριασμό και να επιλέξει το ποσό που θέλει να αποταμιεύει κάθε μήνα, από 200 έως 1.000 ευρώ.

Μετά από 6 μήνες, που είναι και το ελάχιστο διάστημα συμμετοχής στο πρόγραμμα (και με ανώτερο διάστημα τα 3 χρόνια), ο καταθέτης μπορεί να καταθέσει αίτηση για στεγαστικό δάνειο. Την ημέρα της εκταμίευσης του δανείου η τράπεζα διπλασιάζει το μέσο υπόλοιπο του αποταμιευτικού του λογαριασμού.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος η Millennium, καταθέτει στον αποταμιευτικό λογαριασμό ποσό ίσο με το μέσο υπόλοιπό του, με ανώτερο τα 15.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπερβεί το 3% του ποσού του στεγαστικού δανείου.
Το πρόγραμμα ισχύει για στεγαστικά δάνεια έως 500.000 ευρώ, ενώ η έγκριση του στεγαστικού δανείου υπόκειται στα πιστοληπτικά κριτήρια της τράπεζας