Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Με προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, καθώς μέχρι στιγμής λείπουν 18 πλοία από τις γραμμές του Αιγαίου.

Πρόκειται για πλοία δύο εταιριών που λόγω οικονομικών δυσχερειών έχουν σταματήσει τα δρομολόγιά τους, κυρίως προς την άγονη γραμμή. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1, έχουν γίνει προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά και αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στους Φούρνους της Ικαρίας, όπου το πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή δε μπορεί να δέσει στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ακολουθεί η Κάλυμνος, όπου και εκεί τα δρομολόγια δεν έχουν τη συχνότητα που θα έπρεπε. «Πάντως, ανέφερε ο κ. Καμμένος, την εσωτερική συγκοινωνία Κυκλάδων-Δωδεκανήσου εξυπηρετούν σύγχρονα πλοία».

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως «έχουμε δύο από τις εταιρίες που είχαν παλιά τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις άγονες γραμμές με επίσχεση εργασίας. Δε μπορεί να φεύγουν κάποια πλοία με τους εργαζόμενους απλήρωτους».

Για τα εισιτήρια ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού, προκειμένου να πέσουν οι τιμές. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι σε κάποιες γραμμές, όπως η Ρόδος, οι τιμές παραμένουν υψηλές, ειδικά για οικογένειες.