Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Βρετανία: Γνωστό τραπεζίτη που χάθηκε τη Δευτέρα αναζητά η αστυνομία

Ένας από τους πιο γνωστούς τραπεζίτες του Λονδίνου, ο οποίος προσφάτως έχασε τη δουλειά του, αγνοείται και μπορεί να έχει φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση και μάλιστα πιθανολογείται ότι έχει στην κατοχή του δύο όπλα τα οποία είχε νομίμως, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι διεξάγεται αγώνας δρόμου για να εντοπιστούν τα ίχνη του Ολλανδού υπηκόου, Χούιμπερτ Μπούμιστερ, του οποίου η τύχη αγνοείται από τη Δευτέρα, όταν δεν προσήλθε σε προγραμματισμένο επαγγελματικό ραντεβού.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Ολλανδός τραπεζίτης εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην ΑΒΝ AMRO, τον ολλανδικό τραπεζικό όμιλο που εξαγοράστηκε από την RBS το 2007. Τα βρετανικά Μέσα μεταδίδουν ότι ο τραπεζίτης εργάστηκε επίσης και σε άλλες εταιρίες στο Λονδίνο.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει άδεια οπλοφορίας και έχουν εξαφανιστεί δύο από τα όπλα που κατείχε. Γνωρίζουμε ότι τα όπλα έχουν χαθεί, αλλά δεν ξέρουμε εάν τα έχει μαζί του", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

"Ανησυχούμε ιδιαιτέρως για την ασφάλεια του Χούιμπερτ και καλούμε τον ίδιο, ή όποιον έχει πληροφορίες για την τύχη του, να έλθει σε επαφή μαζί μας", δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Μικ Στάντινγκ, από την αστυνομία του Ουέστμιστερ.