Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Σχεδόν ομαλή η λειτουργία των τρένων της Eurostar

Οι υπηρεσίες των τρένων της Eurostar ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα υπάρξει μια σχεδόν ομαλή λειτουργία των τρένων στις 24 Δεκεμβρίου αλλά προέβλεψε κάποιες φυσιολογικές καθυστερήσεις λόγω της μειωμένης ταχύτητας των συρμών σε ορισμένα τμήματα.

«Η διαδικασία ξεκίνησε από τη Δευτέρα με σαφή προτεραιότητα στους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν και έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας των βλαβών των τρένων λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας έξω και μέσα στο τούνελ της Μάγχης. Παρακαλούνται οι επιβάτες να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα πριν την αναχώρηση των συρμών» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία ζήτησε ακόμα από το κοινό να μην ταξιδέψει προς το Λονδίνο παρά μόνο σε μεγάλη ανάγκη για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.

Η Eurostar, που ανήκει στις κρατικές βελγικές και γαλλικές σιδηροδρομικές εταιρείες, δέχτηκε εντονότατη κριτική μετά από την ταλαιπωρία τουλάχιστον 2.500 επιβατών που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο τούνελ για πάνω από 18 ώρες λόγω της ακινητοποίησης πέντε τρένων το Σαββατοκύριακο. Τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν την ημέρα των Χριστουγέννων.