Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Θλίψη για τους άτυχους Έλληνες ναυτικούς

Βαθιά θλίψη και συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό των τριών Ελλήνων ναυτικών, μελών του πληρώματος του ελληνικού φορτηγού πλοίου Aegean Wind, εξέφρασαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας.

«Βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό των τριών ναυτικών μας, καθώς και των ξένων συναδέλφων τους», καθώς και συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών ναυτικών, εξέφρασε εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Τη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των νεκρών ναυτεργατών του «Aegean Wind» εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ θεωρώντας απαράδεκτο, πριν διενεργηθεί οποιαδήποτε έρευνα η κυβέρνηση «να αθωώνει την εταιρία, χρεώνοντας τον θάνατο τόσων εργαζομένων στην κακιά ώρα, τη στιγμή που αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των εργοδοτικών εγκλημάτων σε στεριά και θάλασσα».

Η πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, εκτός από τη μείωση των μισθών και την περικοπή στοιχειωδών δικαιωμάτων, διαμορφώνει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή και την ακεραιότητα των εργαζομένων, τονίζει το ΚΚΕ, και καλεί το ταξικό εργατικό κίνημα «να απαιτήσουν την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν τόσους συναδέλφους τους στο θάνατο και την τιμωρία των ενόχων καθώς και την προστασία των οικογενειών των θυμάτων, ελλήνων και αλλοδαπών».

«Ο ΛΑΟΣ εκφράζει την συντριβή του για τον χαμό των ναυτικών στην Βενεζουέλα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες τους και συμμετέχουμε στην οδύνη της ελληνικής ναυτικής οικογένειας. Ζητούμε από την πολιτεία να παρακολουθήσει από κοντά την διαδικασία διερεύνησης των αιτίων της τραγωδίας που οδήγησε στον χαμό τόσων ανθρώπινων ψυχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης.