Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Καμία ανοχή σε προσβολή του Αγιατολάχ Χομεϊνί

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν πως δεν θα ανεχτούν οποιαδήποτε προσβολή προς τον θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Η ανακοίνωση αυτή προστίθεται στις πιέσεις που δέχεται η αντιπολίτευση στο Ιράν, μετά τις κατηγορίες των επίσημων μέσων ενημέρωσης πως αντιπολιτευόμενοι φοιτητές κατάστρεψαν φωτογραφίες του Χομεϊνί και άλλων ιρανών ηγετών στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων την περασμένη Δευτέρα.

«Εμείς ως υποστηρικτές του Ιμάμη Χομεϊνί δεν θα ανεχτούμε...καμία αδυναμία στον εντοπισμό, τη δίκη και την τιμωρία αυτών που βρίσκονται πίσω από την προσβολή, αλλά και αυτών που προχώρησαν στις προσβλητικές ενέργειες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ILNA. Στην ανακοίνωση διατυπώνονται κατηγορίες για ανάμιξη και «ξένων εχθρών».

Νωρίτερα η αντιπολίτευση στο Ιράν κατηγόρησε τις αρχές ότι προετοιμάζουν «αντισυμβατικές» ενέργειες για να πλήξουν το μεταρρυθμιστικό κίνημα.

Πολλές ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης έκαναν μάλιστα λόγο και για πιθανή σύλληψη του ηγέτη της Μιρχοσεΐν Μουσαβί. Ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσαβί αναφέρεται στις κυβερνητικές κατηγορίες για προσβολή του Χομεϊνί.

«Προωθώντας ένα προσχεδιασμένο σενάριο περί προσβολής του Χομεϊνί και συνδέοντάς το με τους φοιτητές...οι αρχές ανοίγουν το δρόμο σε αντισυμβατικές μεθόδους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.