Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Διαψεύδονται οι φήμες για πραξικόπημα στο Πακιστάν

Εκπρόσωπος του Πακιστανού προέδρου, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι διέψευσε τις φήμες για πραξικόπημα, που κυκλοφόρησαν με αφορμή την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του υπουργού Άμυνας. «Δεν υπάρχει πραξικόπημα», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Φαρχατουλάχ Μπαμπάρ.

Η απαγόρευση εξόδου αφορά τον υπουργό Άμυνας του Πακιστάν, Αχμέντ Μουχτάρ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς αποφασίστηκε επανεξέταση υπόθεσης διαφθοράς. Οι αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα στον υπουργό Άμυνας, ο οποίος επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, σύμφωνα με τους Financial Times και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Δικαστήριο ακύρωσε την αμνηστία που κάλυπτε τον υπουργό Άμυνας και άλλους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της χώρας, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι. ΟΙ φόβοι για πολιτική αναταραχή έχουν αυξηθεί καθώς η αντιπολίτευση πιέζει τον πρόεδρο του Πακιστάν και τους στενούς συνεργάτες του να παραιτηθούν, μετά την απόφαση επανεξέτασης της υπόθεσης διαφθοράς στην οποία φέρονται εμπλεκόμενοι.