Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Επέμβαση αφαίρεσης βελόνων από 2χρονο αγοράκι

Ένα αγοράκι δύο ετών, ο πατριός του οποίου κατηγορείται ότι είχε μπήξει 31 βελόνες πλεξίματος στο σώμα του σε μια τελετή «μαύρης μαγείας», υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση, την δεύτερη κατά σειρά, για να αφαιρεθούν άλλες 14 βελόνες, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Άνα Νέρι, όπου νοσηλεύεται, την Τετάρτη.

«Η επέμβαση διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και ήταν επιτυχής. [Οι χειρουργοί] αφαίρεσαν 14 βελόνες που διαπερνούσαν το ήπαρ, την ουροδόχο κύστη και τα έντερα», είπε εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το παιδί, στην πόλη Σαλβαδόρ δε Μπαΐα.

«Πλέον απομένει άλλη μια εγχείριση η οποία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η τελευταία επέμβαση είναι η πιο λεπτή και επικίνδυνη διότι έχει στόχο την αφαίρεση δύο βελόνων που βρίσκονται κοντά στη σπονδυλική στήλη του παιδιού, είπε η εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι δεν θα αφαιρεθούν άλλες βελόνες διότι δεν αποτελούν κίνδυνο για το μικρό αγόρι.

Η ταυτότητα του παιδιού δεν αποκαλύπτεται λόγω της ηλικίας του. Ο πατριός του παιδιού, Ρουμπέρτου Κάρλους Μαγκαλιάες, 30χρονος πλινθοδόμος, ομολόγησε ότι διέτρησε το σώμα του παιδιού με τις βελόνες, μέσα σε ένα μήνα, στο πλαίσιο μιας τελετής μαύρης μαγείας με στόχο να «εκδικηθεί» τη σύζυγό του.

Είπε ότι πρόθεσή του ήταν να σκοτώσει το παιδί, και ότι ενέργησε επηρεασμένος από την ερωμένη του, που συνελήφθη μαζί με τη φερόμενη ως «μάγισσα» που επέβλεπε τις τελετές.

Το αγόρι υποβλήθηκε ήδη σε μια επέμβαση την Παρασκευή, για να αφαιρεθούν βελόνες που βρίσκονταν κοντά στην καρδιά και στους πνεύμονές του.

Καθώς η κοινή γνώμη στη Βραζιλία προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ που της προκάλεσε η υπόθεση, άλλη μια παρόμοια υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη. Ένα αγόρι στη βόρεια πολιτεία Μαρανιάου, επίσης δύο ετών, επίσης είχε βελόνες στο σώμα του και υπεύθυνος γι' αυτό φέρεται να είναι ο πατέρας του, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας. Ο πατέρας του παιδιού – που και εκείνος συμμετείχε σε τελετές μαύρης μαγείας- προφυλακίστηκε.

Οι γονείς αρνούνται κάθε ευθύνη, αλλά η κηδεμονία του δόθηκε στους παππούδες. Γιατροί είχαν εντοπίσει τις βελόνες τον Αύγουστο και αφαίρεσαν δύο, κατά τις αρχές.