Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Παλαιστινιακά εδάφη: Ισραηλινή επίθεση με έξι παλαιστίνιους νεκρούς

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έξι παλαιστίνιους, τρεις στη Λωρίδα της Γάζας και άλλους τρεις στη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για το χειρότερο επεισόδιο βίας των τελευταίων μηνών στην περιοχή, που σημειώνεται μια μόνο ημέρα πριν από την επέτειο της ισραηλινής επιχείρησης «Συμπαγές Μολύβι», η οποία κόστισε τη ζωή 1.400 Παλαιστινίων και 14 Ισραηλινών.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τρεις Παλαιστίνιοι, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στα ισραηλινά εδάφη από τη Γάζα, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

Επίσης παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες στη Δυτική Όχθη, ανέφεραν ότι ισραηλινοί στρατιώτες περικύκλωσαν τις κατοικίες τριών μελών των Ταξιαρχιών Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, της ένοπλης οργάνωσης που συνδέεται με τη Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς και στη συνέχεια σκότωσαν και τους τρεις.

Σημειώνεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα, οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ- Ακσα, είχαν αναλάβει την ευθύνη για το θάνατο ενός ισραηλινού εποίκου στη Δυτική Όχθη.

Συνεργάτης του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι με τη σημερινή του πράξη το Ισραήλ έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη στην περιοχή, παρά τη ρητορική του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.