Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Μέτρα για τους αυτοκινητόδρομους

Ακυρώνεται η δημοπράτηση των νέων αυτοκινητοδρόμων της Αττικής Οδού, ενώ επαναδημοπρατείται το έργο της επέκτασης της Αττικής Οδού βάσει του ρυθμιστικού της Αθήνας.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας, ανακοίνωσε και την επαναδημοπράτηση μέχρι το καλοκαίρι του αεροδρομίου στο Καστέλι, καθώς εντοπίστηκαν ελλείψεις.

Όσον αφορά στα διόδια, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι οι συμβάσεις προβλέπουν πολλά και ακριβά, και για το λόγο αυτό θα έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που έχουν υπογράψει σχετικές συμβάσεις παραχώρησης, ενώ εξήγγειλε την κατασκευή παράπλευρων τοπικών δικτύων προκειμένου οι πολίτες των περιοχών αυτών να μην αναγκάζονται να χρησιμοποιούν διόδια.

Ανακοινώθηκε επίσης μέχρι το καλοκαίρι η τοποθέτηση διοδίων και στην Εγνατία, προκειμένου να αποπληρωθεί το δάνειο της εταιρείας και να αντιμετωπιστεί το κόστος συντήρησης του αυτοκινητόδρομου.

Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι έχει υπερκαλυφθεί το ποσό των 5,4 δισ. για έργα που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ. Υπογράμμισε ότι θα ολοκληρωθούν ότι θα παγώσουν μέχρι το καλοκαίρι θα παγώσουν οι νέες δημοπρατήσεις.

Όσον αφορά στην κρίση, ο υπουργός υπογράμμισε ότι συνδέεται με τη ΝΔ και είναι στη μοίρα της παράταξης να αναλαμβάνει σε στιγμές κρίσης και να φτάνει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αναφερόμενος στους μισθούς πρόεδρων των οργανισμών που υπάγονται στο Υπ. Υποδομών τόνισε πως θα επανεξεταστούν οι αποδοχές τους, και ότι θα πρέπει να καταθέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για το πόθεν έσχες, και υπογράμμισε ότι η παραίτηση τους θα θεωρείται δεδομένη.