Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Παιδοκτόνος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση

Με την καταβολή εγγύησης 200.000 δολαρίων Αυστραλίας και τον όρο να εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ελεύθερος ο Ρόμπερτ Φάρκουασον, ο πατέρας που πριν από λίγο καιρό καταδικάστηκε σε τρεις φορές ισόβια για τη δολοφονία των τριών παιδιών του.

Το Εφετείο της Μελβούρνης αποφάσισε ότι έγιναν σοβαρές παρατυπίες στη δίκη του 40χρονου Ρόμπερτ Φάρκουασον και ότι η δίκη του πρέπει να επαναληφθεί στα μέσα του 2010.

Ο Ρόμπερτ Φάρκουασον βρέθηκε, πριν από ενάμισι περίπου χρόνο, ένοχος για το θάνατο των τριών παιδιών του, Τζέι 10, Μπέιλι 2 και Τάιλερ 7 χρόνων, και έκτιε ποινή ισοβίων γιατί οδήγησε τα τρία του παιδιά στο θάνατο, για να εκδικηθεί όπως είχε αναφερθεί τότε στο δικαστήριο, την πρώην σύζυγό του και μητέρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία αδελφάκια βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος πατέρας τους ξέφυγε από το δρόμο και έπεσε μέσα σε μικρή λιμνούλα. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα την ημέρα της Γιορτής του Πατέρα και ο Φάρκουασον είχε βγάλει τα τρία του παιδιά βόλτα.

Ο Φάρκουασον μέχρι σήμερα δήλωνε αθώος για τον τραγικό θάνατο των παιδιών του, λέγοντας ότι έπαθε κρίση βήχοντας και αυτός ήταν ο λόγος που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.