Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Σύλληψη ενόπλου που κατηγορείται για 13 φόνους στην Κίνα

Αστυνομικοί συνέλαβαν σε απομακρυσμένη τοποθεσία, στην κορυφή ενός λόφου, έναν ένοπλο ο οποίος κατηγορείται πως δολοφόνησε 13 ανθρώπους, περιλαμβανομένου του πατέρα του, με κυνηγετική καραμπίνα, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και παραστρατιωτικοί έχουν αποκλείσει τον Λίου Αϊμπίνγκ, 34 ετών, σε λόφο στην επαρχία Χουνάν και τον πλησιάζουν, σύμφωνα με την ειδησεογραφική υπηρεσία Χόνγκσουανγκ.

Ο Λίου φέρεται να σκότωσε 13 ανθρώπους και να τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο το Σάββατο στο χωριό Γινσαπάι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Έξι ξύλινα σπίτια πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς στην διάρκεια του μακελειού, ανέφερε το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα είχε μεταδώσει ότι οι νεκροί ήταν 11 και οι κατεστραμμένες κατοικίες 5. Ο Λίου, εσωτερικός μετανάστης, είχε επιστρέψει πρόσφατα από την επαρχία Γκουάνγκντονγκ, όπου αναζητούσε εργασία. Είχε προϊστορία ψυχασθένειας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Ανάμεσα στα θύματα, εκτός από τον πατέρα του, ήταν και άλλοι στενοί συγγενείς του.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα στη νοτιοδυτική Κίνα που υπάρχουν υποψίες ότι δολοφόνησε τους γονείς του και άλλους τέσσερις συγγενείς του μετά την απόδρασή του από κλινική ψυχικής υγείας στην επαρχία Γιουνάν.

Στα τέλη Νοεμβρίου, στην επαρχία Χαϊνάν συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι κομμάτιασε τους γονείς, τη σύζυγό του, τους γιους του και την αδελφή του, στο Πεκίνο.