
Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το «The George Institute for International Health», ένα άτομο που καταναλώνει τρία με τέσσερα κύπελλα καφέ ή τσάι ημερησίως μειώνει κατά 25% τις πιθανότητες να προσβληθεί από διαβήτη τύπου 2.
«Η μείωση φτάνει έως το 40% για όσους πίνουν έξι καφέδες την ημέρα», δήλωσε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Ράσελ Χάξλεϊ.
Η ερευνητική ομάδα εστίασε τη μελέτη της σε 18 σχετικές έρευνες που έγιναν σε 480.000 ανθρώπους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο ιατρικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine».