Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Παρολίγον τραγωδία στη Τζαμάικα

Περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη συντριβή αεροσκάφους Boeing 737 της American Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο του Κίνγκστον στην Τζαμάικα, ωστόσο δεν υπάρχουν νεκροί, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης της χώρας.

«Οι τραυματισμένοι επιβάτες διακομίστηκαν στο Δημόσιο Νοσοκομείο του Κίνγκστον», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών της τζαμαϊκανής κυβέρνησης Ντάριλ Βαζ, μιλώντας στην εφημερίδα Jamaica Observer. «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς», πρόσθεσε, κάτι που επιβεβαίωσε και η εφημερίδα Miami Herald, η οποία επικαλείται δήλωση επιβάτη.

Τρεις επιβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι υπέστησαν ελαφρύτερους τραυματισμούς, όταν το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση AA 331 από το Μαϊάμι βγήκε από τον διάδρομο το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε η εφημερίδα Jamaica Gleaner. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροπλάνο μετέφερε 144 επιβάτες. Κατά το CNN, που επικαλείται τον Όμαρ Λόρενς, στέλεχος του αεροδρομίου, στο αεροσκάφος επέβαιναν 145 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος.

Η εφημερίδα Jamaica Observer ανέφερε ότι το αεροσκάφος «έσπασε στα δύο» μετά την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο Νόρμαν Μάνλεϊ. «Το αεροπλάνο συνετρίβη και έσπασε σχεδόν μπροστά μου», δήλωσε μία εκ των επιβατών.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε ότι κάποιοι από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.