Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Εισβολέας στο νοσοκομείο νοσηλείας του Μπερλουσκόνι

Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας οι αστυνομικοί εμπόδισαν έναν νεαρό που προσπαθούσε να εισέλθει στο νοσοκομείο σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, στο οποίο νοσηλεύεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νεαρός, 26 ετών, κατάγεται από το Τορίνο και είχε φτάσει μέχρι το σαλόνι του έβδομου ορόφου όπου βρίσκεται και το δωμάτιο του Καβαλιέρε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομο με ασταθή ψυχολογική κατάσταση που δήλωσε στους εισαγγελείς ότι, «ήθελε να χαιρετήσει τον Μπερλουσκόνι». Στο αυτοκίνητό του, παρκαρισμένο έξω από το νοσοκομείο, βρέθηκαν ξύλινα και πλαστικά μπαστούνια του μπέιζμπολ και του χόκεϊ.

Ο Πάολο Μποναγιούτι, εκπρόσωπος Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού, δήλωσε ότι «ο Μπερλουσκόνι μου είπε να διαμηνύσω σε όλους ότι είναι θετικός και με ισχυρότατη βούληση». Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνισθεί αν ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θα πάρει σήμερα το προβλεπόμενο εξιτήριο, ή αν, για να μπορέσει να ανακτήσει ακόμη περισσότερες δυνάμεις, θα αναβληθεί για την Πέμπτη η επιστροφή στη βίλα του λίγο έξω από το Μιλάνο.

Την Τετάρτη, επίσης, η εισαγγελία του Μιλάνου, αποφάσισε ότι ο 42χρονος Μάσσιμο Ταρτάλια, που επετέθη την Κυριακή στον Μπερλουσκόνι και ο οποίος έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. Κατά συνέπεια, απορρίφθηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισής του που είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική και στη συνέχεια σε κοινότητα, για να μπορέσει να υποβληθεί σε κατάλληλη θεραπεία.