Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Φονική κατολίσθηση στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Κλειστή παραμένει η Αθηνών - Θεσσαλονίκης στα ύψη των Τεμπών λόγω κατολίσθησης που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Πρόκειται για τον υπεύθυνο επίβλεψης των έργων που γίνονται στο Μαλιακό, έναν πολιτικό μηχανικό ιταλικής καταγωγής, ο οποίος την ώρα που επιθεωρούσε το μέγεθος της κατολίσθησης καταπλακώθηκε από βράχια που αποκολλήθηκαν.

Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών με επικεφαλής τον Δημήτρη Ρέππα, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο γ.γ. του υπουργείου κ. Οικονομίδης, θα γίνει σύσκεψη με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς για τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση.

Τα αίτια της κατολίσθησης θα διερευνήσει Επιτροπή Επιστημόνων που συγκρότησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων, ενώ εκτιμάται ότι η αποκατάσταση της ζημιάς μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα. «Εάν συμβεί κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στις μετακινήσεις», είπε στον ΑΝΤ1 ο Νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός. Όσον αφορά στα αίτια της αποκόλλησης, είπε πως στον τόπο βρίσκονται ειδικοί, οι οποίοι και θα αποφανθούν για το τί έφταιξε.