Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Αεροπορική επιδρομή κατά της αλ Κάιντα στην Υεμένη

Αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν μαχητικά της Υεμένης είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο «34 μέλη της αλ Κάιντα», περιλαμβανομένων δυο «υψηλόβαθμων στελεχών της» στην Αραβική χερσόνησο, που φέρονται να «σχεδίαζαν επιθέσεις» σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη χώρα και σε άλλες χώρες, δήλωσε την Πέμπτη κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση, που εξαπολύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, είχε στόχο τοποθεσία στην ανατολική επαρχία Σάμπουα όπου εξελισσόταν «συνάντηση» μελών της οργάνωσης, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των Υεμενίτικων υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η επιδρομή έγινε τη στιγμή που δεκάδες μέλη της αλ Κάιντα μετείχαν σε συνάντηση στην Ουάντι Ραφάντ», τόνισε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή 650 χλμ. ανατολικά της Σαναά.

Οι αρχές στην Υεμένη ανακοίνωσαν ότι εντείνουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον «μελών της αλ Κάιντα» τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ στη χώρα εκτυλίσσονται επίσης μια σιιτική εξέγερση στο βορρά καθώς και επεισόδια αυτονομιστικής βίας στο νότο.