Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Καθυστερούν οι έρευνες για το μοιραίο αεροσκάφος

Σχεδόν μισό χρόνο, αφότου μια πτήση της Air France συνετρίβη στον Ατλαντικό μετά την αναχώρηση της από την Βραζιλία, μέλη των οικογενειών των θυμάτων, δήλωσαν το Σάββατο ότι η έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα είναι πολύ αργή.

Δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τον Ιούνιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των οικογενειών από την Βραζιλία μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ζαν Πολ Τροαντέκ επικεφαλής της γαλλικής Υπηρεσίας για τη Διερεύνηση των Ατυχημάτων και την Ανάλυση (BEA).

Ο Νέλσον Φαρίας Μαρίνιο, ο οποίος έχασε τον γιο του στο δυστύχημα της 1ης Ιουνίου, κατηγόρησε τους ανακριτές ότι γνωρίζουν περισσότερα από όσα ομολογούν. Ένα άλλο μέλος της οικογένειας κατηγόρησε τις αρχές για «στρατηγική» προστασίας της αεροπορικής εταιρείας.

Το Airbus A330-200, που μετέφερε 216 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα κατέπεσε στη θάλασσα περίπου 1.200 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας ενώ έκανε την πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Παρίσι. Η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους παραμένει ασαφής.

Ο Τροαντέκ είπε ότι η έρευνα για τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους θα ξαναρχίσει τον Φεβρουάριο. Μια έκθεση προόδου σχετικά με την έρευνα θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 17 Δεκεμβρίου.