Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Διαψεύδει τα περί αύξησης του ΦΠΑ ο Γ. Πεταλωτής

Διέψευσε τα περί αύξησης του ΦΠΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση. Εμείς, είπε, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.

Αναφερόμενος στα τέλη είπε ότι εμείς προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη ρύθμιση Σουφλιά και καταργήσαμε την απόσυρση και πρόσθεσε ότι όπως είπε και ο Πρωθυπουργός θα διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις.

Επίσης, την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, στο Μέγαρο Μαξίμου, παραδέχθηκε: «Κάναμε λάθος με τα τέλη», και τόνισε ότι «ακούμε τις αδικίες και τις διορθώνουμε», ενώ υποσχέθηκε ότι το σύστημα θα αλλάξει το 2011 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διορθωθούν οι αδικίες και για το 2010.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε νέους φόρους. Την αύξηση ειδικού φόρου σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα και την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για επέκταση του ΦΠΑ σε γιατρούς, δικηγόρους και συμβολαιογράφους, ενώ αναφέρθηκε και στις τράπεζες και τόνισε ότι παρότι έχουν χρηματοδοτηθεί δεν διοχέτευσαν τα χρήματα στην πραγματική οικονομία, αλλά προτίμησαν να κλείσουν κάποιες δικές τους τρύπες και να χρηματοδοτήσουν πολύ συγκεκριμένες εταιρίες.