Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Σύγκρουση πλοίων στον Κόλπο της Μανίλας

Είκοσι επτά άνθρωποι αγνοούνται την Πέμπτη μετά τη σύγκρουση, στην διάρκεια της νύκτας, ενός επιβατικού πλοίου και ενός αλιευτικού στον Κόλπο της Μανίλας, στην διάρκεια της μεγάλης κίνησης λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Διασώστες αναζητούν 26 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος του Catalyn B, επιβατηγού που συγκρούστηκε με αλιευτικό και βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους της ακτοφυλακής.

Η ακτοφυλακή αποδύθηκε σε επιχείρηση διάσωσης στην πολυσύχναστη θαλάσσια αυτή περιοχή, και μέσα σε πέντε ώρες διασώθηκαν 46 άνθρωποι. Νεότερες πληροφορίες της ακτοφυλακής ανέφεραν ότι στο -ξύλινο- επιβατικό σκάφος βρίσκονταν 73 άνθρωποι, και άρα 27 άνθρωποι αγνοούνται.

Το άλλο πλεούμενο, ένα αλιευτικό 369 τόνων, το Nathalia, υπέστη ζημιές αλλά δε βυθίστηκε, σύμφωνα με δηλώσεις του πλωτάρχη Αρμάντο Μπαλίλο σε τοπικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα είχαν μεταδοθεί πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχαν ναυαγήσει και τα δύο πλοία, και εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των αγνοούμενων ανερχόταν στους 37. Η σύγκρουση σημειώθηκε στις 02:25 το πρωί [20:25 την Τετάρτη, ώρα Ελλάδας], και τα αίτια της ερευνώνται.