Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Πρόγνωση καιρού για 20/12/2009 και 21/12/2009

Σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου πρόσκαιρα πιθανώς να είναι ισχυρά. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν το πρωί στο Αιγαίο. Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Αναλυτικότερα:

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και το βράδυ σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στα νησιά του Ιόνιου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στη Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πιθανό να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 21/12/2009

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.