Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Απειλές δολοφονίας της Μισέλ Ομπάμα

Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν και άσκησαν δίωξη σε μια γυναίκα, κάτοικο Χαβάης, την περασμένη εβδομάδα, διότι φέρεται να απείλησε να δολοφονήσει τη σύζυγο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, λίγες ημέρες πριν το ζεύγος μεταβεί στην πολιτεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η Κρίστι Λι Ρόσια συνελήφθη την 19η Δεκεμβρίου στην πόλη Κανεόχε, στη Χαβάη, όπου ταξίδεψε, από την μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ (USSS) όταν «εξακριβώθηκε ότι είχε προβεί στην απειλή» και διέθετε πληροφορίες σχετικά με το πού πρόκειται να μείνουν ο πρόεδρος και η Μισέλ Ομπάμα στην διάρκεια της επίσκεψής τους εκεί, σύμφωνα με δικόγραφα.

Η Ρόσια κατηγορείται για απειλή εναντίον της πρώτης κυρίας και επίθεση εναντίον ενός πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας μετά τη σύλληψή της. Ομοσπονδιακός δικαστής ανέβαλε την Τετάρτη την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης διότι εκκρεμεί εξέτασή της από ψυχίατρο για να κριθεί εάν είναι σε θέση να δικαστεί.

Η Ρόσια είχε κάνει την απειλή την 10η Νοεμβρίου τηλεφωνώντας σε γραφείο της μυστικής υπηρεσίας στη Βοστόνη. Απείλησε να σκοτώσει ένα πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας και πεζοναύτες στην διάρκεια της συνομιλίας.

Η γυναίκα αυτή άρχισε να καλεί την μυστική υπηρεσία το 2004, υποστηρίζοντας ότι είναι «δολοφόνος» και από το 2007 έκανε πολλές κλήσεις στο γραφείο της Βοστόνης, στην διάρκεια των οποίων ήταν «έξαλλη», σύμφωνα με δικόγραφα.

«Είμαι εξαιρετικά δυνατή κι εξαιρετικά επικίνδυνη», φέρεται να είχε πει, καθώς επίσης και ότι «θα ανατινάξω το Οβάλ γραφείο».