Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις κατηγορούμενοι της Siemens

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους δέκα κατηγορούμενους στην υπόθεση Siemens στην υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μαρκών με τον Θ. Τσουκάτο.

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 4ου Ειδικού Ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση της Siemens, οι τρεις από τους συνολικά δέκα κατηγορούμενους για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων, που φέρεται να έλαβε το 1999, από την εταιρία, ο Θ.Τσουκάτος.

Τα λεγόμενα «παρένθετα» πρόσωπα, φέρονται να διέθεσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να παραλάβει ο κ. Τσουκάτος σταδιακά το επίμαχο χρηματικό ποσό, το οποίο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Οι κατηγορίες για τα παρένθετα πρόσωπα αφορούν τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της συνέργειας σε παθητική δωροδοκία.

Στους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση (5.000 ευρώ και 20.000 ευρώ), απαγόρευση εξόδου και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, ενώ στον τρίτο επιβλήθηκε μόνον ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι επτά συγκατηγορούμενοί τους αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.