Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ντόμινο αποκαλύψεων για το κύκλωμα μαστρωπείας

Σε σαρωτικές συλλήψεις προχωρά η Αστυνομία μετά την εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας και διακίνησης γυναικών, στο οποίο συμμετείχαν, όπως αποδείχθηκε, τέσσερις εν ενεργεία (και μάλιστα υψηλόβαθμοι) αξιωματικοί της Αστυνομίας και ένας απόστρατος.

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος εμφανίζεται επιχειρηματίας της νύχτας, ενώ το κύκλωμα ήταν οργανωμένο κατά τα πρότυπα στρατιωτικής οργάνωσης με πυρήνες. Ο όγκος των κερδών παραμένει προς ώρας άγνωστος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η συμμορία προέβαινε σε επενδύσεις των κερδών στο εξωτερικό, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν δύο πολυτελή σκάφη αναψυχής, μήκους 20 μέτρων το καθένα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την έρευνα συνελήφθησαν 25 άτομα, ενώ κατηγορούνται συνολικά 42 άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τους τέσσερις συλληφθέντες αστυνομικούς, αναφέρει η εφημερίδα, ο ένας υπηρετούσε στη Νίκαια, όπου συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και, αφού δικάστηκε και αθωώθηκε επανήλθε στην ΕΛΑΣ. Ο δεύτερος, σύμφωνα με τα «Νέα» υπηρετούσε στην Καλλιθέα, είχε παραπεμφθεί για πλαστογραφία με το ερώτημα της απόταξης και η υπόθεσή του εκκρεμεί.

Η συμμορία ήταν χωρισμένη σε πέντε τομείς, με τα μέλη του κάθε τομέα να έχουν αναλάβει υπό την «εποπτεία» τους οκτώ νυχτερινά κέντρα strip show στην Αθήνα και ένα στη Γερμανία. Μάλιστα, σχεδίαζαν και επέκταση των… δραστηριοτήτων τους στο Περιστέρι και στη Ρόδο.

Επίσης η οργάνωση φέρεται να εκμεταλλεύεται τουλάχιστον 12 οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στις οποίες στρατολογούσαν γυναίκες που εισήγαγαν στην Ελλάδα μέσω χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κυρίως Γερμανία και Τσεχία), προκειμένου να μη φαίνεται η προέλευσή τους. Οι γυναίκες-θύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπολογίζονται σε 300, ενώ νομιμοποιούνταν αναλόγως με την περίπτωση μέσω πλαστών διαβατηρίων ή αίτησης πολιτικού ασύλου ή ακόμη και εικονικών γάμων.