Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Άγριο έγκλημα με θύματα Κινέζους μετανάστες

Μια οικογένεια πέντε Κινέζων μεταναστών δολοφονήθηκε άγρια, στην Αυστραλία, με ρόπαλο, τη ώρα που κοιμούνταν στα κρεβάτια τους, όπως ανακοίνωση η αστυνομία στο Σίδνεϊ, την Δευτέρα. Κανένα προφανές κίνητρο δεν υπάρχει για την δολοφονία, όπως αναφέρεται.

Η βαρβαρότητα του μακελειού που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο προκάλεσε σοκ ακόμα και σε πεπειραμένους αξιωματικούς της αστυνομίας, που τείνουν να αποκλείσουν τη ληστεία ως κίνητρο, και προβληματίζονται έντονα διότι ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος διανομής Τύπου κι η σύζυγός του δεν είχαν αντιπάθειες.

«Είναι ασφαλώς ένα από τα πιο άγρια φονικά που έχω δει εδώ και πολλά χρόνια», σχολίασε ο επιθεωρητής Τζεφ Μπέρεσφορντ. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι χειρότερο... ολόκληρη οικογένεια δολοφονήθηκε».

Μόνη επιζήσασα της οικογένειας Λιν, που μετανάστευσε από την Κίνα στην Αυστραλία πριν από πέντε χρόνια, είναι η 15χρονη Μπρέντα, που βρισκόταν σε εκδρομή με το σχολείο της.

Οι σοροί των μελών της οικογένειας βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν συγγενής της οικογένειας πήγε να δει γιατί ο σύζυγος δεν είχε ανοίξει ακόμη το κατάστημά του. Στο σπίτι δεν βρέθηκαν σημάδια διάρρηξης, ενώ οι γείτονες δεν ανέφεραν κάποιο ασυνήθιστο θόρυβο.

Οι τρεις ενήλικες και τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν με αμβλύ αντικείμενο - πιθανότατα ρόπαλο. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης ή οι δράστες «είχαν στόχο» την οικογένεια και μπήκαν από την εξώπορτα.

«Αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη ληστεία (ως κίνητρο), το θέμα δεν μοιάζει να ήταν η ληστεία σε αυτή την υπόθεση», είπε ο Μπέρεσφορντ, σημειώνοντας ότι δεν ήταν γνωστή καμιά διένεξη της οικογένειας με οποιονδήποτε. «Πώς είναι δυνατόν κάποιος να έκανε αυτό το πράγμα; Ήταν τόσο καλοί, ευγενικοί, γενναιόδωροι άνθρωποι», δήλωσε γείτονας της οικογένειας.