Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Διασωληνωμένος ο 33χρονος από την Κρήτη

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 33χρονος, που προσεβλήθη από τη νέα γρίπη και αποτελεί το πρώτο σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ, θετικός στον ιό της γρίπης βρέθηκε ύστερα από εξετάσεις σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Πειραιά ένας 59χρονος άνδρας από το Κουβέιτ, ο οποίος μαζί με άλλους τρείς αλλοδαπούς πραγματοποιούσε κρουαζιέρα με τουριστικό σκάφος που κατέπλευσε στη μαρίνα Ζέας από τη Μύκονο.

Σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ, λίγο μετά τον κατάπλου, ο 50χρονος Κουβετιανός που είναι ιδιοκτήτης του σκάφους αισθάνθηκε δύσπνοια. Έτσι με έναν Τούρκο υπήκοο που επέβαινε στο σκάφος μαζί του και με άλλους δύο Φιλιππινέζους, ο 59χρονος άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πάσχει από την γρίπη τύπου Α.

Αφού του χορηγήθηκαν τα φάρμακα οι γιατροί του συνέστησαν να επιστρέψει και να παραμείνει κλινήρης στο σκάφος του, που ήδη φυλάσσεται από λιμενικούς.

Οι υπόλοιποι τρείς αλλοδαποί που ήταν το πλήρωμα του σκάφους υπεβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ενώ ενημερώθηκαν ήδη το υπουργείο Υγείας και η Νομαρχία Πειραιά.

Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στις αρχές Οκτωβρίου, για τη νέα γρίπη, προανήγγειλε η αρμόδια Κοινοτική Επίτροπος, Αντρούλα Βασιλείου.

«Η αντιμετώπιση της νέας γρίπης θέλει υποδομή και σοβαρότητα», τόνισε μέσω του ΑΝΤ1 ο καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός. Επεσήμανε, επίσης, ότι δεν πρέπει να αποκρύπτεται τίποτα από τον πολίτη, αλλά δεν πρέπει και να δημιουργούνται σενάρια, γιατί αυτό, όπως είπε, είναι μαρτύριο για τον πολίτη. Για το ενδεχόμενο μετάλλαξης του ιού ανέφερε ότι η πιθανότητα είναι απειροελάχιστη.