Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Σύσκεψη για την καταπολέμηση της διαφθοράς στις φυλακές

Σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερα οι διευθύνοντες των 12 εισαγγελιών Εφετών της χώρας, με αντικείμενο την εξέταση τρόπων καταπολέμησης της διαφθοράς στις φυλακές.

Προφυλακιστέα κρίθηκε, εν τω μεταξύ, η πρώην δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια.

Η ίδια κατηγορείται ότι συνέδραμε με πληροφορίες το συνδικάτο του εγκλήματος, αν και η ίδια η δικηγόρος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το συνδικάτο και προανήγγειλε απεργία πείνας.

Ζητάει, επίσης, στο υπόμνημά της να κηρυχθούν άκυρες καταγεγραμμένες συνομιλίες της με τον Παναγιώτη Βλαστό, καθώς, όπως αναφέρει, αποτελούν παράνομο αποδεικτικό υλικό, που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην ποινική διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, το ρόλο δικαστικής λειτουργού στην Κρήτη, σε σχέση με το Συνδικάτο του Εγκλήματος, ερευνά η Δικαιοσύνη. Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής δικαστικής λειτουργού με τον Π. Βλαστό και τη γυναίκα του Ιωάννα Χήρα. Παράλληλα, προέκυψαν και εξωυπηρεσιακές σχέσεις με το Διευθυντή των Φυλακών Αγιάς Χανίων, Μιχάλη Κυριακάκη, που ελέγχεται και ποινικά.