Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ταυτοποιήθηκαν οι απαγωγείς του Π. Παναγόπουλου

Η Ασφάλεια κατάφερε να ταυτοποιήσει τα τέσσερα μέλη της σπείρας που εξάρθρωσε το Σάββατο, τα οποία συμμετείχαν ενεργά στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Πρόκειται για τους Απόστολο Πετράκη, Αριστομένη Κλεφτογιάννη, Γεώργιο Κατσαγάνη και Χαράλαμπο Μουστάκα, οι οποίοι απήγαγαν στις 12 Ιανουαρίου 2009 τον εφοπλιστή κοντά στο σπίτι του στο Καβούρι και, μετά την παραλαβή των λύτρων, τον απελευθέρωσαν. Οι Αρχές εντόπισαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό (DNA) των τεσσάρων συλληφθέντων σε κινητά αντικείμενα.

Με την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο κ. Παναγόπουλος αναγνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, 2 φωνές και 2 σωματότυπους από τους εμπλεκομένους στην απαγωγή του.

Πλέον αναζητείται το κρησφύγετο των απαγωγέων, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των χρημάτων που δόθηκαν ως λύτρα εστιάζονται στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής το κρησφύγετο και ο τόπος κράτησης του εφοπλιστή δεν έχουν βρεθεί, όπως δεν έχει βρεθεί ούτε ένα από τα (προσημειωμένα) χαρτονομίσματα των λύτρων. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ασφάλειας, όταν εντοπισθεί τελικά το κρησφύγετο, θα βρεθούν και τα ίχνη άλλων ατόμων.

Όπως αποκάλυψε εν τω μεταξύ τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, πρόσφατα εντοπίστηκαν στις φυλακές της χώρας 214 κινητά, δύο εκ των οποίων βοήθησαν στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης.

Γιάφκα της σπείρας εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα, ενώ εκεί βρέθηκαν πολλά αυτόματα όπλα και εκρηκτικά. Πληροφορίες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος οπλισμός αφορούσε συμβόλαιο που είχε υπογραφεί για τη δολοφονία αστυνομικού της Ασφάλειας, ο οποίος είχε αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει τεθεί και η συμμετοχή μελών της συμμορίας σε δύο δολοφονίες επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε αναλαμβάνοντας και εκτελώντας συμβόλαια θανάτου κυρίως στο χώρο του πολέμου μεταξύ των νονών της νύχτας.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στην 25η ανακρίτρια την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.