Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Αίτημα Δένδια για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης

Σε παρέμβαση προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τα όσα έφερε στο φως η εξάρθρωση της πολυμελούς σπείρας επικίνδυνων κακοποιών, που δρούσαν μέσα από τις φυλακές.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή την άμεση σύγκληση, για πρώτη φορά, του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης.

Στο Συμβούλιο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα αιχμής που έχουν προκύψει στις φυλακές, όπως οι συνθήκες κράτησης βαρυποινιτών, το θέμα των αδειών στους κρατουμένους, αλλά και η χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, λίγο πριν μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, 214 κινητά τηλέφωνα εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα στις φυλακές της χώρας.

Τα δύο ήταν συγκεκριμένων ατόμων και ήταν αυτά που βοήθησαν στο ξεκαθάρισμα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ήδη, όπως ανεφερε ο υπουργός, σε τρεις φυλακές της χώρας λειτουργούν πειραματικά τρία συστήματα εντοπισμού των κινητών τηλεφώνων.

Παρουσία του κ. Δένδια ο Κώστας Καραμανλής είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις νέες ηγεσίες των Ανώτατων Δικαστηρίων και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τέλος με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν εν μέσω φημολογιών για πρόωρες εκλογές, μιας και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι έχουν δώσει εντολή στα στελέχη τους να βρίσκονται στην Αθήνα στις 4 και στις 17 Αυγούστου, προκειμένου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκονται σε επιφυλακή αν προκύψουν πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι χρησιμοποιεί τους θεσμούς για να επιτύχει τους πολιτικούς του στόχους, καθώς ο κ. Παπανδρέου ζητεί εκλογές τον Σεπτέμβριο και συμφωνία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αμέσως μετά.