Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Έξι νεκροί από πυρκαγιά στο Λονδίνο

Φονική πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε 12όροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Από την πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μωρό ηλικίας μόλις τριών εβδομάδων και δύο παιδιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, το μωρό, ένα επτάχρονο παιδί και μία γυναίκα υπέκυψαν στο νοσοκομείο, ενώ ένα παιδί έξι ετών, μία γυναίκα και άλλος ένας ενήλικας πέθαναν μέσα στα διαμερίσματα.

Η φωτιά ξέσπασε στον τέταρτο όροφο του Sceaux Gardens Estate στο Κάμπεργουελ και επεκτάθηκε γρήγορα μέχρι τον 11ο όροφο, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.

Ο Πολ Γούντρο, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου, δήλωσε στο Sky News πως 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ορισμένων η κατάσταση είναι σοβαρή.

Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας είναι υπό διερεύνηση, έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε ένα δωμάτιο σε ένα από τα διαμερίσματα κυκλωμένο από φλόγες, προτού τα παράθυρα αρχίσουν να σπάνε. «Νομίζω πως το ύψος πρέπει να ήταν πρόβλημα», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC και πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου ήταν μαύρο από τον καπνό.