Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Επίθεση κατά θέσεων Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Αμερικανικός πύραυλος εκτοξεύθηκε, μάλλον από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν στην περιοχή των φυλών του βόρειοδυτικού Πακιστάν σκοτώνοντας 14 άτομα, σύμφωνα με πηγή των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών και κατοίκων της περιοχής.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε κατά των γραφείων του Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, ηγέτη του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν, ο οποίος συνεργάσθηκε με την Αλ Κάιντα και ευθύνεται, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές, για τις περισσότερες επιθέσεις αυτοκτονίας που αιματοκυλούν το Πακιστάν εδώ και δύο χρόνια (2.000 νεκροί).

«Δεκατέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν κατά την επίθεση εναντίον σημαντικής βάση του Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ», δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 4-5 αλλοδαποί, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Πακιστάν ετοιμάζονται για επίθεση εναντίον του Μεχσούντ, πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, ενώ έχουν κλείσει οι δρόμοι που οδηγούν στο προπύργιό του.