Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για την απαγωγή Παναγόπουλου

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις της δράσης της εγκληματικής σπείρας των κακοποιών που δρούσαν μέσα από τις φυλακές και οργάνωσαν την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται πλέον από την αστυνομία με την ταυτοποίηση γενετικού υλικού, την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων, αλλά και κάποιες ομολογίες.

Δύο από τους απαγωγείς ταυτοποιήθηκαν με γενετικό υλικό, ενώ στη δικογραφία των 1.500 σελίδων περιλαμβάνονται 96 CD με απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των κρατουμένων, που φέρονται ως εγκέφαλοι και των συνεργών τους που βρίσκονται εκτός φυλακής.

Εν τω μεταξύ, δύο χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ από τα προσημειωμένα των λύτρων εντοπίστηκαν στην Αθήνα και το Ξυλόκαστρο. Παράλληλα, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο κ. Παναγόπουλος αναγνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φωνές και δύο σωματότυπους από τους εμπλεκομένους στην απαγωγή του.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης. Θα τεθούν οι συνθήκες κράτησης των βαρυποινιτών, το θέμα των αδειών στους κρατουμένους, αλλά και η χρήση των κινητών.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αποκάλυψε ο κ. Δένδιας, εντοπίστηκαν 214 παράνομα κινητά τηλέφωνα σε τρεις φυλακές της χώρας, όπου λειτουργούν πειραματικά συστήματα εντοπισμού κινητών.