Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Συνέχεια απολογιών για τα μέλη της σπείρας

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του συνδικάτου του εγκλήματος.

Οι πρωταγωνιστές ενορχήστρωναν και κατηύθυναν μέσα από τη φυλακή απαγωγές, συμβόλαια θανάτου και ένα σωρό άλλες εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΑΝΤ1 πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η αστυνομία σχηματίζει δικογραφίες για άλλες τέσσερις συμμορίες που παράγγελναν δολοφονίες και διαφέντευαν τη νύχτα.

Πειθαρχική Προκαταρκτική Εξέταση διέταξε, εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε βάρος αρχιφυλάκων που υπηρετούν στις φυλακές Λάρισας. Φέρονται να χρηματίστηκαν από κρατούμενο, όπως ανέφερε τηλεοπτικός σταθμός.

«Η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και χρόνο για να βελτιωθεί», δήλωσε ο κ. Δένδιας στο «Βήμα της Κυριακής».

«Οι φυλακές είναι φυτώριο νέων εγκληματιών, που ρέπουν μάλιστα προς την βαρύτερη εγκληματικότητα», παραδέχεται ο Προκόπης Παυλόπουλος στην «Καθημερινή της Κυριακής». Επίσης διακρίνει διασύνδεση της τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι τα φαινόμενα ανομίας πλήττουν τη Δημοκρατία. Δηλώνει ότι πιστεύει στις δυνατότητες της αστυνομίας και προτείνει να θεσπιστεί ιδιώνυμο για τη διαφθορά.