Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Οκτώ νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα

Οι εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις σε βόρειες επαρχίες του Βιετνάμ στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, κατέστρεψαν σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε δρόμους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας την Κυριακή.

Οι κατολισθήσεις σκότωσαν έξι ανθρώπους στην επαρχία Μπακ Καν έως αργά το Σάββατο, ενώ απέκοψαν τις οδικές συγκοινωνίες και διέκοψαν τις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις και την ηλεκτροδότηση στην περιοχή, ανέφερε κυβερνητική έκθεση για τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα.

Πλημμύρες στοίχισαν επίσης τη ζωή δύο ανθρώπων στις γειτονικές επαρχίες Κάο Μπανγκ και Χα Γκιανγκ, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, παρασύρθηκαν από τα νερά κι αγνοούνται, κατά την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που υπέστησαν καταστροφές από τις κατολισθήσεις, δρόμοι υποχώρησαν και μικρές καλλιέργειες στις τρεις επαρχίες υπέστησαν ζημιές.

Όλα αυτά, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Στη γειτονική Κίνα, παρόμοια φαινόμενα εκτόπισαν 150.000 πολίτες, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα το Σάββατο.