Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

MIG εναντίον Ντόρας

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη με την Marfin Invεstment Group, που απαντά με προσφυγή στην αντίστοιχη κίνηση της υπουργού.

Με ανακοίνωσή της η MIG δηλώνει πως οι χαρακτηρισμοί περί εκβιασμού και "λάσπης" που χρησιμοποίησε κατά τη χθεσινή της ανακοίνωση η Ντόρα Μπακογιάννη συνιστούν λόγους για την προσφυγή της εταιρείας στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι χθες η MIG ζήτησε από την επόμενη κυβέρνηση να ανοίξει το "φάκελο Aegean" και να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή της υπουργού Εξωτερικών, η οποία όπως αναφέρει η εταιρεία έχει στενούςδεσμούς με την οικογένεια Βασιλάκη (βασικών μετόχων της Aegean). Η κα Μπακογιάννη απάντησε δηλώνοντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της MIG και σήμερα η εταιρεία ανταπέδωσε τα πυρά.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της MIG έχει ως εξής:



Η χθεσινή ανακοίνωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν η κλασσική και παρωχημένη πολιτική αντίδραση με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό. Στο αίτημά μας να ανοίξει ο φάκελος της AEGEAN και να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η ενδεχόμενη εμπλοκή της, λόγω της γνωστής στενής φιλικής της σχέσης με την οικογένεια Βασιλάκη, ομιλεί περί λάσπης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη λες και γνωρίζει ήδη το πόρισμα ή το γνωρίζουμε εμείς και το δημοσιεύσαμε. Όμως σε μια ορθώς λειτουργούσα Δημοκρατία η αίτηση για διερεύνηση μιας υπόθεσης θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θετικά και όχι με απειλές και εκφοβισμό.

Ανέφερε επίσης η κα. Μπακογιάννη ότι δεν «έχει εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν». Κι αυτό είναι μια συνήθης πρακτική εντυπώσεων, διότι πρέπει να βρεθεί και ποιο κίνητρο είχε η κακιά εταιρεία ή ο κακός πολίτης για να ζητήσει διερεύνηση μιας υπόθεσης. Φυσικά επειδή τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, δεν δίδεται και κανένα στοιχείο για το περιεχόμενο του δήθεν εκβιασμού.

Δυστυχώς η ατεκμηρίωτη και συκοφαντική αναφορά της κας Μπακογιάννη περί «εκβιασμού» απλώς για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και ο χαρακτηρισμός του αιτήματός μας για διερεύνηση μιας υπόθεσης ως «λάσπη» μας υποχρεώνει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη.