Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Κήρυξε πτώχευση Ελληνας Κροίσος στην Αυστραλία

Η πτώχευση της εταιρείας ενός ομογενή επιχειρηματία στην Αυστραλία έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων καθώς είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τεράστια ποσά χιλιάδες Αυστραλοί επενδυτές. Ο Μανώλης Κασσιμάτης, πρόεδρος της εταιρείας παροχής οικονομικών υπηρεσιών «Storm Financial Organisation», εμφανίστηκε ενώπιον αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής του Κουίνσλαντ που ερευνά τα αίτια της χρεοκοπίας και δήλωσε ότι δεν φέρει ευθύνη για τα χρήματα που έχασαν οι επενδυτές.

Ωστόσο, μετά την κατάρρευση της εταιρείας χιλιάδες μικροεπενδυτές, κυρίως από το Κουίνσλαντ, όχι μόνο έχασαν τα χρήματα που επένδυσαν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υποχρεώθηκαν να πουλήσουν ακόμα και τα σπίτια τους για να πληρώσουν τα χρέη τους. Η εταιρεία του Κασσιμάτη επιρρίπτει την ευθύνη στη μεγαλύτερη αυστραλιανή τράπεζα, την Commonwealth Bank, που της διέθετε ρευστό. Η τράπεζα επιστρέφει από την πλευρά της το μπαλάκι της ευθύνης στην «Storm Financial Organisation».

Η έρευνα για τα αίτια της πτώχευσης της εταιρείας συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πέρυσι η οικογένεια του Μανώλη και της Ιουλίας Κασσιμάτη από το Τάουνσβιλ του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 100 πλουσιότερων οικογενειών της πολιτείας, με περιουσία 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Η καταγωγή του Μανώλη Κασσιμάτη είναι από τα Κύθηρα απ’ όπου οι γονείς του μετανάστευσαν μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.