Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Στόχος Καρατζαφέρη οι γαλάζιες διαρροές

Με στόχο να απορροφήσει τις περισσότερες διαρροές ψήφων από τη ΝΔ και ει δυνατόν να προσεγγίσει το ποσοστό που κατέγραψε στις ευρωεκλογές (7,1%), ο ΛΑΟΣ και ο Γ. Καρατζαφέρης μπαίνουν στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του κόμματος «στοχοποιεί» σχεδόν σε καθημερινή βάση τον Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι «πρόκειται επί της ουσίας για παραιτημένο αρχηγό της ΝΔ, ο οποίος αμέσως μετά τις εκλογές θα αποχωρήσει από τη ΝΔ».

Ο Γ. Καρατζαφέρης, παρά τις δηλώσεις του ότι το σκέφτεται αν θα πάει στο μεθαυριανό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου θα δώσει το «παρών», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποια από τις παρεμβάσεις του θα καταγγείλει τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ επαναλαμβάνοντας ότι «είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων».

Χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο αγορά επισημαίνοντας ότι «η εικόνα της Βαρβακείου είναι μια μικρογραφία της εικόνας ολόκληρης της Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «τόσο για τον αρχηγό της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν θα είναι όρθιοι ή καθιστοί στο ντιμπέιτ, την ίδια ώρα που η αγορά έχει πραγματικά... καθίσει».

Τόνισε δε ότι «είναι περισσότερο από σίγουρο ότι αν ο Κ. Καραμανλής είχε περπατήσει τη Βαρβάκειο θα έβλεπε τη δυστυχία που επικρατεί στην αγορά και δεν θα ανέφερε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τα οικονομικά μέτρα. Ο κόσμος πένεται, βάλλεται και προσβάλλεται βαναύσως» σημείωσε και προσέθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε 2,5 εκατομμύρια Ελληνες κάτω από το όριο της φτώχειας».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισκέφθηκε στη συνέχεια τα καταστήματα της περιοχής του Δημαρχείου, λαμβάνοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τις προσπάθειες που έχει κάνει στο θέμα της λαθρομετανάστευσης».

Ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στο Κιλκίς.