Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς εκπλήξεις αλλά με νέους το Επικρατείας

Τύπου... ευρωψηφοδελτίου θα είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, λένε τώρα οι πληροφορίες από την Ιπποκράτους, μετά το ναυάγιο της υποψηφιότητας Παπαδήμου.

Εννοούν ότι δεν θα έχει μεγάλες εκπλήξεις και βαριά ονόματα, αλλά νέα πρόσωπα, που το καθένα εκπροσωπεί ένα χώρο τον οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει στις προτεραιότητές του ως κυβέρνησης. Πάντως ακόμα δεν έχει κλείσει. Εχει εκκρεμότητες, καθώς μέχρι και χθες περίμενε απαντήσεις ο Γ. Παπανδρέου από πρόσωπα στα οποία έχει κάνει πρόταση. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και τώρα αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ακόμα ότι αρνήθηκε ο Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη, Νικηφόρος Διαμαντούρος. Στην τέταρτη εκλόγιμη θέση θα είναι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι μια προσωπικότητα από τον καλλιτεχνικό χώρο, ένας οικονομολόγος, ένας πανεπιστημιακός, ένας εκπρόσωπος του απόδημου Ελληνισμού.

Στο μεταξύ ο Γ. Παπανδρέου χθες επισκέφθηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας και μίλησε για «απαξίωση και διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί την ερχόμενη Τετάρτη για θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με θέμα τις προτάσεις της επιτροπής Στίγκλιτς για την οικονομική κρίση.