Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ανανέωση 57% στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ανανεωμένα σε ποσοστό 57% είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τους 412 υποψήφιους οι 235 εμφανίζονται για πρώτη φορά στις λίστες του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα στους Γ. Θεωνά, Φ. Κουβέλη, Δ. Παπαδημούλη στη χθεσινή παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ Ο Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα στους Γ. Θεωνά, Φ. Κουβέλη, Δ. Παπαδημούλη στη χθεσινή παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ Σ'ό,τι αφορά το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών, είναι 33% που αντιστοιχεί σε 137 υποψηφιότητες. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέκος Αλαβάνος δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ οι απερχόμενοι βουλευτές Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Μπανιάς συμμετέχουν μόνο στην εκλογική μάχη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών, εκεί δηλαδή που εξελέγησαν η Αννα Φιλίνη και ο Περικλής Κοροβέσης.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια είναι και η Ελένη Πορτάλιου που προέρχεται από την ΑΚΟΑ.

Στη Β' Αθηνών, εκτός του Φώτη Κουβέλη, του Γρηγόρη Ψαριανού και της Σοφίας Ανδριοπούλου, που ήταν στη Βουλή, υποψήφιοι μεταξύ άλλων είναι ο Ανδρέας Καρίτζης, ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Σόφη Παπαδόγιαννη και ο Πάνος Λάμπρου.

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «αγωνιστές και αγωνίστριες, που με ανιδιοτέλεια χωρίς να διεκδικούν κάτι προσφέρουν από τον χρόνο τους, πολλοί απ' αυτούς από μισθούς που χάνουν για να μπουν στα ψηφοδέλτιά μας, κάποιοι άλλοι με απειλές για το εργασιακό τους μέλλον, συμβάλλουν όμως σ' αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχυμένος».