Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Μετά τους υποψήφιους βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα και στα μεσαία στελέχη της κομματικής ιεραρχίας, να μην... ράψουν κοστούμι

«Πενήντα καρεκλοκένταυροι του παρελθόντος δεν θα εκφράζουν το κόμμα μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

"Ζούμε σε αυτή την κοινωνία. Υπήρξαν στο παρελθόν άνθρωποι που δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε το ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να αποφύγουμε φαινόμενα μοιράσματος καρεκλών", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ λίγη ώρα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να στελεχώσει την κρατική μηχανή αξιοποιώντας και ανθρώπους εκτός των κομματικών τειχών.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε και ευρύτατες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης, αν το κόμμα κερδίσει τις εκλογές. Σχολιάζοντας την αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι "κανείς δεν θα ξαναπάρει την θέση που κατείχε", ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε: "Όχι όπως έγινε με την Ν.Δ. που επανήλθαν στην κυβέρνησή της, στις ίδιες θέσεις άνθρωποι που είχαν στελεχώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990-1993".

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διέψευσε ότι ένα εκ των κριτηρίων για την επιλογή των κυβερνητικών στελεχών θα είναι η στάση τους στις εσωκομματικές διαδικασίες, το 2007. "Η περίοδος 2007 είναι πίσω μας. Δεν υπάρχουν δύο ομάδες στο ΠΑΣΟΚ", δήλωσε, σημείωσε ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι συντεταγμένα όσο ποτέ" και υπογράμμισε: "Όλοι θα αξιολογηθούν".