Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Εθνικό μνημείο η οικία του Παύλου Μελά

Μετά από τις έντονες πιέσεις του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Γ. Χιωτάκη προς το υπουργείο Πολιτισμού και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για την διάσωση της οικίας του Μακεδοναμάχου Παύλου Μελά το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει ως μνημείο την οικία του Παύλου Μελά επί της οδού Τατοΐου.

Η οικία του Π. Μελά αποτελεί ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό δείγμα εξοχικής κατοικίας που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και παράλληλα αποτελεί σημείο αναφοράς, αφού αποτέλεσε την κατοικία του Παύλου Μελά έως το 1904.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χιωτάκης είχε παρευρεθεί στην συνεδρίαση της 25/06/2009 του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων υποστηρίζοντας το αίτημα του Δήμου Κηφισιάς για την διάσωση της οικίας του Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς σε δήλωση του ευχαρίστησε τον υπουργό Πολιτισμού που κίνησε άμεσα τις διαδικασίες και ήλθε αυτό το θετικότατο αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαρίστησε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για την συνεργασία και τη συμπαράσταση στην προσπάθεια για την διαφύλαξη και ανάδειξη ενός ιστορικού μνημείου.