Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τη νέα διακυβέρνηση θα σηματοδοτεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατάρτιση και την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠαΣοΚ. Από χθες το απόγευμα έχει διευρυνθεί ο κύκλος της συζήτησης για τα υπέρ και τα κατά κάθε προσώπου που έχει επιλέξει ο κ. Γ. Παπανδρέου (κατ΄ αρχάς για τις εκλόγιμες θέσεις) και όλα συνεκτιμώνται και εξετάζονται σε συνεργασία με τους κκ. Ν. Αθανασάκη και Ι. Ραγκούση .

Πάντως, η δημοσιοποίηση πληροφοριών για την κυρία Τζούλια Κλώνη-Πανουργιά, στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός Ιπποκράτους, ενώ δεν υπήρξαν αντίστοιχα κρούσματα για τη δημοσιοποίηση του ονόματος της κυρίας Ελενας Παναρίτη, η οποία επίσης έχει σημαντική επιστημονική και διεθνή εμπειρία- μεταξύ των άλλων και στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Η ανακοίνωση της σύνθεσης του ψηφοδελτίου δεν αναμένεται πριν από το Σαββατοκύριακο, οπότε λήγει και η σχετική προθεσμία. Οπως ακούγεται από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, τα χαρακτηριστικά των προσώπων που θα απαρτίζουν τη λίστα Επικρατείας του ΠαΣοΚ θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα αντίστοιχα της ΝΔ.

Το πιθανότερο είναι ότι με τη λίστα Επικρατείας ο κ. Παπανδρέου θα «φωτογραφίσει» τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση των καινοτομιών που θα θελήσει να εισαγάγει στα κρίσιμα πεδία της οικονομίας και της αναδιάρθρωσης του κράτους. Μέχρι στιγμής το μοναδικό γνωστό όνομα κομματικού στελέχους που θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο είναι εκείνο του κ. Ραγκούση στην τέταρτη ή πέμπτη θέση. Αναμένεται ότι στις προηγούμενες θέσεις θα βρίσκονται τεχνοκράτες ή ακαδημαϊκοί από τον χώρο της οικονομίας, πιθανώς κάποιος δικαστικός, καθώς και κάποιο πρόσωπο από τον πανεπιστημιακό χώρο (ακούγεται το όνομα ακαδημαϊκού από τη Βόρεια Ελλάδα). Oι ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία λήγει και η προβλεπόμενη προθεσμία. Πιθανώς να συμπέσουν με την εκδήλωση για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠαΣοΚ, η πραγματοποίηση της οποίας πάντως εξαρτάται από το αν θα γίνει τελικώς το ντιμπέιτ των έξι τη Δευτέρα, όπως προτείνει η Ιπποκράτους. Σε αυτή την περίπτωση η εκδήλωση θα μετατεθεί σε χρόνο πιο κοντά στην Κυριακή των εκλογών και ο κ. Παπανδρέου θα αφιερώσει την ημέρα σε συσκέψεις προετοιμασίας για την «τηλεμαχία».

Χθες ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο και απευθυνόμενος στους εργαζομένους δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές τομές στη διαχείριση των νοσοκομείων και να υποστηρίξει με το απαραίτητο προσωπικό και με εξοπλισμό τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον τομέα της δημόσιας υγείας εν γένει.