Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ωρολογιακή βόμβα χαρακτήρισε το ασφαλιστικό σύστημα η Αλ.Παπαρήγα

«Ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει τους επόμενους μήνες» χαρακτήρισε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης η Αλέκα Παπαρήγα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΕ και τον ΣΕΒ.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν το έδαφος για πλήγμα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με τους ισχυρισμούς τους ότι τα ταμεία είναι άδεια» είπε και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτές τις υποδείξεις και να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

Η ίδια πρότεινε την κατάργηση των εισφορών των εργαζόμενων στην υγεία, ίσες παροχές για όλους, επιδότηση των ανέργων κατά 80% και πλήρη ασφάλισή τους, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της υγείας και πρόνοιας και κατώτατη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών, τους οποίος χαρακτήρισε «αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού λαού και του εργατικού κινήματος». Τάχθηκε μάλιστε υπέρ της απόκτησης ιθαγένειας των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.

Ασκησε δριμεία κριτική, τόσο σε αυτούς που υποστηρίζουν την ποσόστωση και το ρατσισμό, όσο και στην κοσμοπολίτικη και ελιτίστικη άποψη βίαιης ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, πίσω από την οποία κρύβεται η επιθυμία απόκτησης ψήφων.

Η γγ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη στον Κόσμο του Επενδυτή, καλώντας τους πολίτες να μην επιλέξουν την αποχή: «Η αποχή δεν φέρνει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγούν αποδυναμωμένοι από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και ενισχυμένο το ΚΚΕ».

Σημείωσε μάλιστα ότι τα πρόσωπα παίζουν περιορισμένο ρόλο: «Το θέμα είναι η πολιτική που έχουν [...] Το γεγονός ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν νοιάζονται ιδιαίτερα ποιό από τα δύο κόμματα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση τα λέει όλα» τόνισε.