Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: Χρειαζόμαστε... κοστούμια ευθυνών για την επόμενη μέρα

«Η Νέα Δημοκρατία δεν εμπνέει πια, ενώ εμάς πλέον μας ακούει ο κόσμος», υπογραμμίζει ο Ντίνος Ρόβλιας, υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ. Και παραδέχεται ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαινόμενο που δεν ισχύει πλέον, αφού οι πολίτες πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει τη χώρα να εξέλθει της κρίσης.

Ο κ. Ρόβλιας, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής Καρδίτσας από το 2004, απαντάει και στη σαφή προειδοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου περί υπουργικών κοστουμιών, επισημαίνοντας ότι τα κοστούμια δεν είναι υπουργικά αλλά «κοστούμια ευθυνών για την επόμενη μέρα», τα οποία μάλιστα «θα χρειαστούν σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την ανάταξη της χώρας».

Πού οφείλεται το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.;

Οφείλεται σε τρεις λόγους: πρώτον στο ότι ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για τη χώρα, δεύτερον στο ότι ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πλέον τον κ. Καραμανλή και τρίτον στο ότι το ΠΑΣΟΚ αναπτύσσει πλέον μια δυναμική πλειοψηφικού ρεύματος, στο οποίο προσχωρούν και οι αναποφάσιστοι. Η Ν.Δ. δεν μπορεί πια να εμπνεύσει, ούτε να πείσει, ούτε να ενεργοποιήσει τα υγιή στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα, και ο Γιώργος Παπανδρέου δίνουν την ελπίδα, αλλά και τη δυναμική για να βγει η χώρα από την κρίση.

Γιατί ο κόσμος σας ακούει σήμερα, ενώ δεν σας άκουγε πριν από έναν χρόνο;

Πράγματι, στο παρελθόν ήταν πιο δύσκολο να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας με τους πολίτες. Ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός μαζί μας. Απαιτήθηκε ένας χρόνος ωρίμασης της νέας σχέσης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου με τον ελληνικό λαό.

Ας πούμε ότι μέχρι πριν από έναν χρό νο δεν είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή. Άλλωστε, ο πολιτικός χρόνος τρέχει με τρόπο και ρυθμό τελείως διαφορετικό του πραγματικού χρόνου...

Η Καρδίτσα είναι διάσημη για τους ποδηλατοδρόμους της. Γιατί άλλο θα θέλατε;

Ο Νομός Καρδίτσας είναι διάσημος για τη λίμνη Πλαστήρα περισσότερο, για τη νέα λίμνη Σμοκόβου και για τη λίμνη Στεφανιάδας λιγότερο, και σε λίγο θα είναι γνωστός ως ο νομός των τεσσάρων λιμνών, με σχέδιο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης τεσσάρων εποχών. Ο τουρισμός για την Καρδίτσα, με σεβασμό στο περιβάλλον, μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική οικονομική διέξοδο του τόπου από τη σχεδόν μονοκαλλιέργεια του βαμβακιού.

Οι δημοσκοπήσεις είναι καλός ή κακός σύμβουλος;

Τις δημοσκοπήσεις τις λαμβάνουμε υπόψη, ανιχνεύουμε και αυτά που δεν καταγράφονται εμφανώς, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε κάθε χωριό, σε κάθε καφενείο, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας επαφή με όλους τους πολίτες και παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την είσοδο της χώρας μας ξανά σε τροχιά ανάπτυξης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν με σαφήνεια ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Ν.Δ. και ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο για μεγαλύτερη προσπάθεια αυτές τις τελευταίες ημέρες.