Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Οι λεπτομέρειες απομένουν για το ντιμπέιτ των δύο

Οι τεχνικές λεπτομέρειες απομένουν για τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής μονομαχίας μεταξύ των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε ελεύθερο διάλογο, ενώ η Νέα Δημοκρατία προκρίνει συζήτηση βάσει ερωτήσεων με διαστήματα απευθείας διαλόγου των δύο αρχηγών.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν στη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα έχει τις εξής έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική.

Θα υπάρχουν δύο κύκλοι ερωτήσεων με τρεις ενότητες ο καθένας και οι δημοσιογράφοι θα χωριστούν σε τρεις κύκλους.

Στο τέλος κάθε κύκλου, κάθε αρχηγός θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ερώτημα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό επιθυμεί χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχολιάσει.

Για «παρωδία και γελοιοποίηση του διαλόγου» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ Μ. Μαϊλης και τόνισε ότι το κόμμα του θα συμμετέχει στην τηλεμαχία «μόνο και μόνο για να μη δώσουμε αφορμή σε αποπροσανατολιστικές συζητήσεις, γιατί υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα μέχρι τις εκλογές».

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π.Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο συνδυασμός κατέθεσε «μια σειρά προτάσεων έτσι ώστε ο διάλογος να καταστεί πιο ουσιαστικός» οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, ωστόσο «έστω και με τα όποια προβλήματα είναι προτιμότερη η διεξαγωγή του από την κατάργησή του».