Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι, οι έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν σε συντονισμένες επιθέσεις εναντίον τριών αστυνομικών εγκαταστάσεων στη Λαχόρη του ανατολικού Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Περίπου είκοσι ένοπλοι επιτέθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας στο κέντρο της πόλης και σε δύο κέντρα εκπαίδευσης αστυνομικών στα προάστια Μπεντιάν και Μανοαουάν της Λαχόρης.

«Τέσσερις τρομοκράτες σκοτώθηκαν στο Μαναουάν, ο ένας από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι άλλοι τρεις όταν εξερράγησαν οι βόμβες που μετέφεραν», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λαχόρης Περβέζ Ρατόρ.

«Στο Μπεντιάν η κατάσταση παραμένει ασαφής, οκτώ με δέκα άντρες εισέβαλαν στο κέντρο εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ανάμεσά τους ήταν και τρεις γυναίκες, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε.

Στο αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας «σκοτώθηκε ένας τρομοκράτης και έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας», κατέληξε ο ίδιος.